Rocker - bästa kortet på marknaden, men ännu ingen bra lösning för gemensam ekonomi?

<Var god läs det nyare inlägget om Rocker här>


Jag har tidigare haft Kompletts kreditkort (4% cashback på Komplett.se och 0,5% cashback på allt annat) till personliga köp samt relativt nyligen skaffat Lunar för deras sparränta (1%). Efter allt skrivande om Rockerkortet nyligen har jag valt att skaffa detta kort också. Framöver är det tänkt att vara det kortet som används för personliga köp. Kompletts kreditkort kommer jag dock ha kvar ett tag (tills jag köpt ny dator, vilket jag kanske kommer göra via dem), sedan får vi se. 

De flesta av er har säkert läst om det tidigare, men Rocker har alltså en kampanj nu för att locka till sig kunder. Registrerar du dig på en inbjudan av någon tidigare kund får du dels 0,5% cashback och under kampanjen 500 kr insatt efter att du utfört 3 st köp med kortet (jag köpte själv lite godis/tuggummi i 3 omgångar). Kampanjen med 500 kr insatt gäller tillsvidare, oklart hur länge (uppdaterat 2022-02-08). Personen vars inbjudningslänk du använder får också +0,5% i cashback. Som mest kan en enskild kund uppnå 10% cashback, för maximalt 500 kr/månad i cashback (om du alltså handlar för minst 5000 kr/månad). Har sett att de som varit tidiga på bollen redan uppnått detta, bland annat Pappa betalar?. 10% är sjukt bra, själv hoppas jag på några procent i alla fall med tiden (ligger just nu på 0,5%) :-) 


Min inbjudningslänk har du här: Inbjudningslänk till Rocker


Det som är bra med Rocker utöver möjligheten till överlägsen cashback (om du lyckas ragga kunder åt dem) är att du kan swisha direkt till kortet samt att de har hyfsat bra sparränta på deras sparkonto (0,8%). Jag har ännu inte testat skicka tillbaka pengar ifrån dem till mitt lönekonto, men antagligen tar det några vardagar. Rocker har inget valutapåslag vid växling och gratis uttag i bankomat upp till 3000 kr/månad, vilket gör att Rocker fungerar bra även utomlands. Precis som de övriga "bra" korten är det såklart också gratis.
En ytterligare bra grej är att de nyligen skapat en funktion med "automatisk" påfyllning. Du kan alltså ställa in att du fyller på ditt kort (ifrån sparkontot) automatiskt när saldot går under en viss nivå. Väldigt praktiskt att alltid veta att du har exempelvis 1000 kr på kortet att handla för samt att du får sparränta för resten. Det hindrar också personer från att köpa dyra saker om kortet blir stulet :-)

Nackdelar är att det än så länge inte finns någon möjlighet till ett extrakort vad jag förstår. Andra aktörer har detta men till en (enligt mig) dyr kostnad månatligen. Vill Rocker ha ännu fler kunder tror jag det är det de bör satsa på, och till en engångsavgift snarare än en prenumeration. 


Tänk er ett gemensamt konto med 2 kort, där båda har 10% cashback, som fylls på automatiskt från ett sparkonto med en konkurrerande sparränta, utan avgifter/valutapåslag och fria/gratis uttag. Är vi på väg mot en privatekonomisk utopi? 

Kommentarer

 1. Hej!
  Jag gillar verkligen kortet. Förutom att jag och frugan båda fått 500 kr var i välkomstbonus är vi nu båda upp i 10% cashback. Det tråkiga är såklart att vi enkelt kommer upp i gränsen på 6 000 kr per kort och kalenderår. Så blir att behålla Preemkortet när gränsen är nådd. Men galet att "få" tillbaka totalt 12 000 kr per år. Det är en rejäl summa pengar.

  Hoppas det kommer fler kort som funkar på detta sätt.

  Mvh PB?

  www.pappa-betalar.se
  www.pb-surveys.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt bra med maxad cashback hos bägge! :-)
   Precis, 12 000 kr/år av att handla som vanligt, det är sjukt egentligen. Det hade täckt våra boendekostnader (ränta, amortering, föreningsavgift, bredband, hemförsäkring och el) för en månad :-)

   Radera
  2. Haha, ja det är verkligen helt galet egentligen.

   Radera
 2. Tack för en bra kommentar i mitt blogginlägg om Rocker! Märkligt vad folk kan få för sig om oss småbloggare och reklam. Själv älskar jag upplägget som Rocker och Vimla har, där både den som värvar och den som värvas tjänar på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mhm :p tycker folk för det mesta gör reklam för det de själva använder. Rocker är överlägset just nu, så det är inte konstigt att folk som är intresserade av privatekonomi använder det (och försöker öka på sin cashback genom värvning).

   Var själv lite sen på bollen då jag nyligen skaffat Lunar för deras sparränta. Var lite osugen på ännu ett kort :p
   Fick dock 500 kr idag ifrån Rocker så det är redan värt det. Kan tänka mig att kampanjpengarna inte kommer ta slut innan datumet gått ut, hoppas det i alla fall!

   Radera
 3. Toppen att du också hann få 500 kr. Men oavsett det är ju bonusen väldigt bra. Lyckas man bara värva ett par personer så är Rockers kort överlägset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, aldrig dumt att skaffa kortet, snarare smart :p Det är ju helt gratis med :-)
   Hoppas vi båda når 10% någon gång hehe!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Lösningar till gemensamt mat-/hushållskonto - hur gör ni?

Om mig