Rockerkortet blir ännu sämre

Som med de flesta kreditkort/betalkort som är "för bra" så försämras villkoren gradvis, en slags "regression to the mean". 

Jag har gjort en del reklam för kortet tidigare då det varit extremt överlägset andra kort under deras kampanjer. Genom att själv ha använt en inbjudningslänk initialt har jag fått in 500 kr brutto, och därefter 1750 kr brutto genom egen värvning. Min cashback ligger till följd av detta på 4,25% (av maximalt 5% på Pluskortet). 
De 7 personer som i sin tur har använt min länk har tjänat mellan 250-500 kr i var och erhållit +0,5% cashback i var.

Kortet har haft (och verkar fortfarande ha) insättningsbonus emellanåt där jag troligen tjänat in ~100 kr netto till. Den utbetalda cashbacken sedan oktober 2021 summeras till 2407,51 kr. Totalt har jag dragit in uppskattningsvis knappt 4100 kr netto under perioden. Hittills har det inte kostat mig något (förutom tiden att skriva några inlägg) men i oktober kommer kortet börja kosta 29 kr/mån även för mig.

Tidigare har kortet varit helt avgiftsfritt med chans till uppåt 10% i cashback. Sparräntan har dock gradvis höjts till nuvarande 0,85-1,45% vilket är positivt.


Försämringarna

 • Rocker inför nu en uttagsavgift på 49 kr/uttag i bankomat (i Sverige och utomlands).
  De få gånger som cash behövs brukar det (för min del) handla om små belopp, då utgör summan en mycket stor andel.
 • Kortet blir inte heller längre aptitligt att använda utomlands då en valutaväxlingsavgift på 1,5% nu tillkommer. 
 • En tredje ny grej är att du får böta 15 kr om du varit inaktiv ett halvår (ej utfört transaktioner). Det kanske inte påverkar så många egentligen (inte mig heller), så det gör inte så mycket.  


Sammanfattningsvis kan Rocker fortsatt fungera bra i Sverige för e-handel och kortköp i butik. För deras virtuella gratiskort kan du få upp till 1% cashback och 0,85% sparränta. Du får dock nu ingen cashback på gratiskortet om du registrerar dig på en inbjudningslänk, utan enbart om du själv bjuder in en person (som i sin tur väljer Plus- eller Premiumalternativet). 

Generella inbjudningar som var lockande tidigare är därför nu inte särskilt lockande. Det är enbart om du vet med dig att du kommer välja Plus- eller Premiumalternativet som en inbjudningslänk är av värde. Länken ger dig då 250 kr och +0,5% i cashback. Handlar du för 3000 kr/månad räcker det med 1% i cashback för att Pluskortet ska betala sig självt framöver, men du bör då veta att du lyckas värva minst 1 person för att det ska vara lönsamt. 


Detta blir mitt sista inlägg om Rocker och jag har nu tagit bort tidigare reklam om det från förstasidan då villkoren är sämre.
Jag kommer dock behålla kortet så länge cashbacken (vid normala inköp) överstiger kortavgiften - på så vis fortsätter jag att tjäna pengar på min normala konsumtion.


Tillägg: Lunar (som jag använde tidigare, innan Rockers sparränta överskred deras) kommer återigen komma till användning med 0 kr i uttagsavgift (max 5000 kr/dag eller 15000 kr/månad) och 0% i valutaväxlingspåslag. Kortets standardutförande är avgiftsfritt och går att swisha till. 


Om du har tips på ett nytt betalkort/kreditkort med bonusar/förmåner/kampanjer får du gärna kommentera det nedan :-) 
Kommentarer

 1. Nu har det kommit ytterligare en försämring. Det verkar som om man måste koppla kredit till kortet och använda den för att få hela bonusen utbetald. Undrar om man måste betala ränta för att få bonus. Läste mailet sent igår kväll så jag har inte villkoren helt klart för mig. Tyckte det var väldigt otydlig info i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste det igår! Log och tänkte "motherfuckers..." ;)

   Förstår det också som att man måste skaffa krediten och använda den (som är gratis upp till 3000 kr för Plus som jag har). Det värsta är att de sänkt cashbacken till max 100 kr för Plus och max 200 kr för Premium som jag förstår. På Plus som kostar 29 kr/mån kommer jag alltså kunna tjäna max 71 kr/mån netto numera (har legat på cirka 200-250 kr netto/mån innan). Kommer nå upp till full cashback efter att ha handlat för cirka 2353 kr (har 4,25% cashback). Därefter skulle man kunna använda ett annat kort, t.ex. Komplett för 0,5% på det överskridande beloppet.

   Det kräver trots allt att man handlar för 14 200 kr/mån med Komplett för att erhålla 71 kr i cashback. Så trots de tydliga försämringarna är Rocker fortsatt ändå bäst, eller?
   Snart blir det nog ännu sämre ska du se! :p

   Radera
  2. Du har nog rätt i att krediten är räntefri upp till 3000 resp 5000. Fick avtalet nu :)

   Radera
 2. Jag fattar det som att man betalar ränta på krediten man utnyttjar från första dagen och att man måste ha skulden fram till mitten av nästa månad då man får cashbacken in på kreditkortet. Jag har 10% cashback och har hittills tagit ut närmare 500 kr i cashback varje månad. Så jag är glad för det som varit. Nu kommer jag att få 100 kr minus räntekostnader på några kronor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir lite futtigt nu med max 101 kr cashback netto på Premium-kortet jämfört med tidigare max 401 kr. Dock verkar inget vara bättre i nuläget. Kör du något annat kort med?

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Tvingas sälja av cirka 1 % av portföljen med förlust

Om mig

Börssparandet halkar efter - jag startar eget