Portföljuppdatering Q2 2024 - miljongränsen nära

2024 har fortsatt varit ett starkt år för min portfölj. Portföljens värde har ökat med 182 188 kr sedan årsskiftet, varav endast 37 000 kr i insättningar. All-time high har noterats på cirka 987 000 kr. 

Jag valde idag att sälja av den lilla delen jag hade kvar av SBB D. Inklusive utdelningen som kommer imorgon så slutade resan på +5,68 %. Inte så bra på nästan 2 år, men det kunde ha varit värre. I och med detta har jag endast två enskilda aktier kvar i min portfölj; Studentbostäder i Norden samt Minesto. Både ligger rejält på minussidan, så det är tur att jag inte har fler enskilda aktieinnehav. Kanske ser det bättre ut om några år, vem vet.


Figur 1. Portföljens innehav 2024-07-01.


I mars 2025 räknar jag med att kassan (som består av ett lån till företaget) ska bli återbetald, och då har jag tänkt återinvestera hela summan i Länsförsäkringar Global Index. 


Figur 2. Portföljens uteckling sedan start. Avkastning* (exklusive ISK-skatt): 46,82 %. CAGR (årsavkastning exklusive ISK-skatt): 6,86 %.


När portföljen är så nära miljongränsen hade det varit nice med lite extra likvider på något sparkonto eller dylikt, men tyvärr är det skralt på den fronten. Hoppas dock kunna passera 1 miljon medan jag ännu är 30 år, men allt hänger på börsens utveckling framgent. 



*Jag räknar avkastning som marknadsvärde/insättningar då det för mig är "riktig" avkastning.

Kommentarer

  1. Ojojoj, det är nära nu! Bra jobbat! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Har mest glidit det senaste halvåret :p

      Radera
  2. Snyggt jobbat! Om börsen taktar på så lär du ju passera miljonen innan veckan är slut. Själv har jag dock varit o så nära att nå min nästa miljongräns vid tre tillfällen sedan 2020 (inklusive just nu), och vid varje tillfälle har det kraschat eller droppat rejält precis vid mållinjen... Hoppas på tredje gången gillt.

    Ang SBB D så sålde jag själv av någon vecka innan x-dagen. Känns ju lite snopet såhär i efterhand när kursen snart är tillbaka till de nivåerna, trots avskiljd utdelning. Väldigt starkt momentum i SBB D och B. Och dessutom ganska unikt att kursen rusat samtidigt som blankningen ökat. Kursen kan säkert tredubblas härifrån med tre-fyra räntesänkningar, om de samtidigt lyckas ge ut nya obligationslån.

    Men jag har bränt mig på casinot allt för många gånger...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar! :-)

      Hah, segt! Hoppas du når den nu :-) Är det fjärde miljonen eller hur långt har du kommit? Vet att du hållit på ett bra tag!

      Jag förstår det, men man vet ju aldrig sånt. Jag köpte SBB D också av ren chansning (liten post om 300 D-aktier). Generellt bättre för de flesta med indexfonder, men man (jag) tappar också investeringsglöden lite (vilket är bra egentligen). Jag var som mest intresserad av börsen när jag ägde många enskilda aktier och försökte hitta "kap" under covid-19-raset. Nu med drygt 98 % i index är det inte lika hett.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

En ny arbetsplan växer fram

90 %

Framtiden med bolån - hur tänker ni?