Tvingas sälja av cirka 1 % av portföljen med förlust

Idag valde jag att sälja av de flesta av mina enskilda aktieinnehav för att kunna ta ut lite pengar till mitt nystartade företag. Jag behöver dessa pengar framöver för att täcka löpande kostnader inför juli månad. Handeln idag resulterar i 6347 kr, vilket motsvarar 0,95 % av portföljvärdet i skrivande stund. Transaktionerna idag var till absolut största del negativa, och resulterade i en förlust på 229 kr, inklusive utdelning. Inte så dramatiskt som kanske titeln fick det att låta alltså. 

Figur 1. Person som troligen tagit ekonomiska förluster.

 
Kassan i portföljen ligger nu på 7304 kr (1,09 %) och jag planerar att ta ut 7000 kr av dessa i närtid. Beroende på hur det går i juni med patientflöden kan jag behöva sälja ytterligare 1 % av portföljen under juli, och då blir det nog fondandelar som ryker. 

Dagens säljtransaktioner noteras under "Maj" nedan. Även i mars och april har jag utfört några transaktioner som jag inkluderar nedan (där transaktionen i mars var något jag glömt skriva om i förra portföljuppdateringen :p). 
Det sköna nu är att jag bara äger 4 st enskilda aktieinnehav: Studentbostäder i Norden, Minesto, Coinbase Global Inc och SBB D. Dessa aktier summeras till betryggande 3,51 % av portföljvärdet i skrivande stund. 

Portföljtransaktioner

Mars

Köpt 200 st Minesto, mestadels genom teckningsrätter. Äger nu 1000 st aktier. 

April:  

Sålt 250 st SBB D (+14,11 %) [+552 kr]. Har nu 50 st aktier kvar till halva värdet än jag sålde de övriga aktierna för :p.

Maj

Sålt Bonava B (-49,53 %) [-809 kr]
Sålt Castellum (-22,31 %) [-236 kr]
Sålt Peab B (-21,95 %) [-438 kr]
Sålt Resurs Holding (-29,27 %) [-831 kr]
Sålt Kindred Group (+182,59 %) [+2085 kr]


Portföljinnehavssidan kommer att uppdateras igen i slutet på juni/början av juli enligt tidigare plan, därav kommer dessa transaktioner inte återspeglas där förrän dess.  

Kommentarer

 1. Hej Arbetsplanen.

  Nyfiken som jag är måste jag fråga. Är det en vårdcental du startat eller något liknande? Vilka tjänster kommer erbjudas? Hur mycket tid kommer du behöva lägga ner nu när allt startas upp och blir det lite lugnare tids nog? Förövrigt tråkigt med dessa småförluster men fin vinst i Kindred.

  Lycka till.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, en vårdcentral skulle nog vara en mardröm att öppna känner jag. Då behöver du ha helt andra avtal, lokaler och dessutom en baspersonal :p Jag kommer ha en fysioterapimottagning. Avtalet innebär att det ungefär blir som att träffa fysioterapeut på vårdcentralen, lite som en extern förlängning av vårdcentralens fysioterapienhet.
   Tanken är att arbeta heltid med det från och med november. Det är just nu, innan jag kommit in i allt, som det är mycket. Många olika typer av avtal/program/registreringar som ska göras, dels med Regionen och dels med själva aktiebolaget i sig.
   Tack, tur med Kindred som kunde rädda upp det mesta :p

   Radera
  2. Hej Arbetsplanen. Okej vad spännande. Då har du ett tag att förbereda allt till November. Hoppas du hinner koppla av lite i sommar. Annars hinner du det till nästa år eller när allt flyter på lite bättre :p Är säker på att det blir hur bra som helst med tiden. Önskar dig en trevlig helg.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Ett stort tack från Maya till DR AJAYI för att du hjälpte mig att återställa mitt trasiga hem. Inkonsekvens har varit ordningen för dagen i mitt hem och äktenskap. Min man har haft ett jäkla problem och slitit i mitt kött ända sedan vi började ha för många missförstånd. Vissa dagar gick han bara och kom aldrig tillbaka förrän de senaste veckorna. Jag var förkrossad och försökte allt jag kunde för att åtgärda problemen men lyckades inte. Jag var tvungen att söka efter hjälp och jag blev hänvisad av en vän att kontakta DR AJAYI vilket jag gjorde. Jag visste aldrig att det skulle vara möjligt eftersom problemen hade dröjt sig kvar i två hela år. DR AJAYI försäkrade mig och sa bara till mig att lita på honom och tro på att få mina önskningar uppfyllda. Han fixade mitt äktenskap med sitt kraftfulla kärleksåterföreningsband och mitt hem är fantastiskt igen och min man är med mig för att aldrig lämna längre. Kontakta honom också och tro att han kan hjälpa dig eftersom han inte har några dåliga uppgifter. Sms:a honom bara via WhatsApp +2347084887094 eller maila honom via: drajayi1990@gmail.com

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

En ny arbetsplan växer fram

Om mig

90 %