Börssparandet halkar efter - jag startar eget

För ett tag sedan skrev jag om att jag hade lagt ett anbud på ett avtal med med Regionen där jag bor. Det slutade med att mitt anbud (75 000 kr) vann upphandlingen och säljaren (en 80-åring som tidigare hade avtal med regionen) accepterade det. 

Avtalet innebär att jag kommer ha ett samverkansavtal med regionen och således kunna faktura dem för mina vårdtjänster. För patienten innebär det att patientavgiften är subventionerad och att avgiftsfrihet för personer 0-19 år och 85+ år samt frikort råder (som det brukar vara på de flesta vårdcentraler). Utan detta avtal skulle jag behöva ta omkring 800 kr i patientavgift för att gå runt, vilket gör att patientflödet hade blivit lägre och att endast vissa patientgrupper skulle haft råd/prioritera sin hälsa nog att boka tid hos mig. Med avtalet blir vården istället mer tillgänglig och jämlik.Avtalet innebär också att jag kommer att öppna en helt egen mottagning och avsluta min nuvarande anställning. Detta kommer ske gradvis under sommaren-hösten, och jag planerar att försörja mig helt på min egen firma i november. Skulle det visa sig gå trögt kommer jag dock ha mitt extrajobb kvar under tiden för att täcka upp lite grann, och i värsta fall får jag sälja av lite fonder månadsvis.
Jag räknar med att min lön det första året kommer vara väldigt låg men hoppas att det sedan tar fart så att jag kan utveckla verksamheten vidare :-)

Jag har tidigare haft en enskild firma för (oviktigt) extrajobb, men denna gång blir det alltså ett aktiebolag som jag tänkt ska försörja mig på heltid. Lite läskigt men spännande! 

Sedan i höstas har jag knappt investerat något på börsen, initialt för att bygga lite buffert och sedan december för att satsa på att få avtalet. Jag la egentligen allt jag lyckats spara ihop som anbud, och det visade sig räcka. Jag har också haft turen att få 50 000 kr i förtidsarv för att kunna starta upp min mottagning och köpa in det mest väsentliga samt kunna betala lokalhyra. Detta kommer räcka ett par månader, men sedan måste pengar in. 

Det är mycket att sätta sig in i nu, dels bolagsmässigt och dels verksamhetsmässigt. Det är också en hel del dokument från Regionen som jag behöver gå igenom och lära mig. När det gäller vård finns det en hel del rutiner och lagkrav som måste följas, så det gäller att ha koll på läget :-) 

Kommentarer

 1. Hej Arbetsplanen.

  Stort grattis att du fått till det här. Jag förstår att det är mycket att sätta sig in i men jag är säker på att du fixar allt med tiden. Du får gärna uppdatera tids nog igen hur det går med ditt nya projekt :-)

  Lycka till :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! =) Är riktigt pepp! Det ska jag göra!
   Tack!

   Radera
 2. Wow, vad spännande! Grattis! Hoppas höra mer om detta längre fram. /Frihetsmamman

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Tvingas sälja av cirka 1 % av portföljen med förlust

Om mig

En ny arbetsplan växer fram