Portföljuppdatering april 2021 - halvvägs till miljonen

Portföljuppdatering april 2021


Sedan förra uppdateringen har den lilla andelen i Annehem Fastigheter sålts och istället har Dedicare B köpts in för 0,7% av portföljvärdet. Dedicare är ett bemanningsföretag inom vårdsektorn som funnits med ett längre tag. De har haft det lite tufft i Sverige de senaste åren men har istället nyligen börjat utöka i norden. Lyckas de få flyt på verksamheten i Sverige också kommer det nog gå riktigt bra, men vi får se!

I övrigt har jag inte investerat särskilt mycket utan bygger fortsatt på bufferten utanför börsen inför kommande utgifter och lite stridskassa. Detta belopp ligger alltså utanför portföljen i nuläget. Kassan i portföljen i sig är också större än tidigare och är numera det 7:e största "innehavet". Det mesta av kassan ligger dock som utstående köporder på Studentbostäder i Sverige, där jag försöker fiska på botten av vågorna om det går. Jag kan tänka mig att ha ett inköpsvärde på maximalt 7% av totalt portföljvärde i detta bolag, i dagsläget ligger det på cirka 4,8%. Studentbostäder i Sverige är som sagt mitt "lärandebolag" som jag följer dagligen. De fortsätter att avancera kraftigt och det ska bli intressant att läsa delårsrapporten den 27 maj. 

När det gäller min tradingportfölj (där jag investerat 3000 kr tidigare under året) ligger värdet nu på 2934 kr (-1,85% enligt Avanza men -2,2% enligt egen matematik). I jämförelse ligger Proethos Fond på -11,04%. Det har inte blivit mycket "trading" på ett bra tag nu, men kanske kommer det igång snart om det börjar gå lite bättre för framför allt Minesto. 

Portföljen har trots marginella insättningar på senare tid nu passerat en halv miljon kronor för första gången, kul! Vi får se hur länge det varar :-)



Figur 1. Portföljinnehav 2021-04-30.



Figur 2. Portföljutveckling sedan start. Avkastning: 36,09% (exklusive ISK-skatt). CAGR (årsavkastning, exklusive ISK-skatt): 12,49%.


Kommentarer

  1. Riktigt bra jobbat! :-)
    Roligt att vi började i princip samtidigt och ligger hyfsat lika också. Nu kör vi på! :-)

    SvaraRadera
  2. Tack! :-)
    Ja, det är kul att följa andra som ligger snarlikt till! Bra jobbat själv! Sedan har du dessutom yngre tonårsbarn, katt och orm - och det är ju inte gratis heller!

    SvaraRadera
  3. Hej Arbetsplanen. Kul att det går bra för dig. Stort grattis till halv miljonen. En imponerande summa. Fortsatt lycka till framöver med sparandet :-)

    Mvh Slimis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket, Slimis! Ligger i lä jämfört med dig men allt tar sin tid :-)
      Tack, det samma!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

En ny arbetsplan växer fram

Om mig

Framtiden med bolån - hur tänker ni?