Inkomster och utgifter november 2022

Till följd av ökad tjänstgöringsgrad har deltidslönen ökat. I övrigt har det varit sig likt. Jag har dock i samband med ökad tjänstgöring på deltidsarbetet minskat lite på extrajobbet framöver för att hinna med studierna utan problem här mot slutet. Kommer möjligen öka på extrajobbet efter årsskiftet igen. 

Utgifterna landade också mycket snarlikt förra månaden trots att vissa julklappar redan är inhandlade. Kampanjerbjudandet på bredbandet är över och priset höjdes därmed med cirka 18% i november. Jag har kollat in Bredbandsval och det skulle gå att byta operatör återigen och få 10 kr/månad billigare abonnemang i ett år, dock skulle vi efter detta behöva byta tillbaka till nuvarande då det är billigast. Vi är också nöjda med nuvarande operatör (inga störningar alls under det gångna året) så det blir nog att vi stannar kvar så länge inget bättre erbjudande dyker upp. Jag gillar generellt att inte betala mer i onödan för samma sak men 10 kr/månad mer för något som varit stabilt känns okej ;-).

Sammantaget ligger jag nu snäppet ovan målsättningen för sparkvoten över tid, medan november som enskild månad var den första på länge som precis nådde över den röda linjen. Nu ser jag fram emot december för att sammanställa året och uppdatera el-delen i budgeten. 


Deltidsarbete: 17 179 kr

Extrajobb: 2345 kr

Barnbidrag: 625 kr

Rocker betalkortcashback: 119 kr
Komplett kreditkort, cashback: 0 kr

Återbetalning: 3000 kr
Övriga inkomster: 0 kr


Inkomst totalt: 23 268 kr


Utgifter14 839 kr


Sparande: 8429 kr
Simpel sparkvot* (sparande/nettoinkomster): 36,23 %


Figur 1. Sparkvot under året. Den röda linjen indikerar någon form av målsättning över tid. 


*Jag räknar all form av tvångsmässigt sparande som utgifter; exempelvis CSN-återbetalning och amortering på bolån (>50 % belåningsgrad).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Om mig

Lösningar till gemensamt mat-/hushållskonto - hur gör ni?

125% mer ledighet av att arbeta halvtid?