Målsättning 2022

 Följande ekonomiska mål sätts för år 2022:

  • Börssparande under året på 100 000 kr. 
  • Nå ett portföljvärde på 750 000 kr.
  • Sälja av så många enskilda bolag som möjligt och placera kapitalet i fonder. 

Sätter ett ganska högt sparmål i förhållande till kommande situation med deltidsarbete och planerad föräldraledighet under våren/sommaren. För att gå i mål kräver det framför allt att nuvarande extraarbete ger tillräckligt med jobb.
Portföljvärdets mål är ganska modest då jag inte förväntar mig någon ytterligare uppgång totalt sett under 2022 med tanke på tiden som varit. Jag tror dock inte det kommer bli någon långvarig nedgång om det inte händer något speciellt under året. På ett sätt hade det varit skönt att tidigare nå miljonmålet men långsiktigt är det fördelaktigt om börsen skulle dippa och ligga svalt några år nu under min uppbyggnadsfas. Båda utfallen är således positiva för mig. När miljonmålet väl är uppnått hoppas jag såklart på endast uppgång därefter (vilket såklart inte kommer hända ;-)). 

Jag har märkt att jag har svårt att sälja av aktier i enskilda bolag, vilket är ytterligare en anledning till att jag inte bör syssla med det. Framför allt är det svårt att sälja om bolaget inte ligger på all-time-high eller nära nog. Har ibland tänkt att jag kanske bara ska behålla dem och köpa fonder för kommande utdelningar, men det hade känts skönt att inte ha det så stökigt i portföljen med en massa småduttar här och var. Jag har till exempel 4 bolag som jag äger enskilda aktier i för under 100 kr var. Jag har inte heller någon koll på de flesta bolag jag äger enskilda aktier i. Av de totalt 24 bolagen har jag endast läst/följt publikationer/redovisningar i ett av dem. Jag lägger hellre tid på annat helt enkelt. 

Har du något/några mål för 2022?


Kommentarer

  1. Håller med om att under 100kr per aktie är lite magert.. Klokt beslut!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Lösningar till gemensamt mat-/hushållskonto - hur gör ni?

Rocker - bästa kortet på marknaden, men ännu ingen bra lösning för gemensam ekonomi?

Om mig